top of page
Blogg: Blog2

Hva er parterapi ? Parterapi i oslo . Funker det?

"Vi trenger ikke hjelp, vi klarer jo dette selv" , "Vi trenger ikke parterapi. Vi er ikke DER!" . Har du hørt noe av dette før? Dette er veldig vanlig og det finnes råd.
Parterapi i Oslo
Kvinne står foran kontoret sitt

Camilla J.J. Sørensen. Sexolog og parterapeut. Foto: Marianne Holvik



Så hva er parterapi og finner du Parterapi i Oslo ? Først vil jeg dele min personlige historie. Det jeg jobber med nå, har jeg selv god erfaring med. Når du sitter hos meg, så har du ikke bare en terapeut foran deg, men også en kvinne som har sittet på motsatt side også. Det er ikke bare du som har googlet " hva er parterapi " eller "parterapi i Oslo " Jeg prøvde parterapi for første gang, for mange år siden. Det reddet faktisk ekteskapet mitt. Å få barn gjør noe med parforholdet. Det ante jeg ikke, og jeg var en av de som fikk sjokk. Livet ble rutiner og det var jo ikke så sexy. Vi var slitne hele tiden og da ble det også vanskeligere å snakke sammen. Heldigvis fikk jeg med min mann til en parterapeut. Dette endret livet vårt for alltid og vi ferier 10 år sammen i år, i 2024.


Visste du at hvis du har det dårlig i ditt parforhold så kan det begrense din lykkefølelse? Ifølge nyere forskning henger samliv og helse sammen, hånd i hånd. Uoppgjorte konflikter, frossen atmosfære og manglene nærhet over tid påvirker ditt immunsystemet negativt. Det finnes helt ny forskning som viser at når du ikke har det bra i parforholdet over tid, så blir du oftere syk. Du kan kanskje tatt blodprøver og legene finner ingenting? Hvorfor blir du så mye syk da eller føler deg nedstemt? Har du tenkt over om du har det bra i parforholdet, eller i sexlivet? Skal dere kanskje prøve å snakke med en parterapeut og finne ut av det i stedet for å ha det sånn? Skader det å prøve?




Terapi på et grønt kontor i Oslo.
Parterapi i Oslo

Terapeuter ser potensial hos alle par så lenge det fortsatt finnes motivasjon hos dere. Vi ser par med andre øyne enn dere. Nye øyne. Dere opplever krise, avstand, ensomhet og alt du kjenner på å lengte etter i din relasjon. Vi ser etter potensial og bygger styrkene deres og lærer dere det som kan føre dere nærmere sammen. Alle par har det vanskelig eller føler på å mangle noe fra en tid til en annen. Slik er det for alle mennesker. Men hvorfor er det så vanskelig noen ganger? Det er fordi vi mennesker ikke har lært hva som skal gjøres når du sitter fast i et mønster. De verktøyene får dere hos parterapeuter og sexologer i samtale og i kurs.


Hemmeligheten er at ved å lære å reparere og bli bedre på kommunikasjon, så kan dere bli sterkere og få det bedre sammen.- Selv etter å ha vært gjennom noe veldig vanskelig eller følt på avstand en stund. Det er i dybden du danner sterke og kjærlige bånd som varer, så utfordringer er nødvendig i løpet av livet. Det handler bare om hvordan de møtes og løses når de kommer. Mange går fra sin partner fordi en føler seg begrenset, ensom eller sviktet. Grunnene er mange. Dessverre så er det ikke mange nok som investerer i parterapi tidlig nok som er den beste investeringen å gi samlivet. Det koster mye mer med brudd. I 2022 var det hele 9 062 separasjoner og 8 204 skilte seg. Hadde flere oppsøkt riktig hjelp tidsnok og investert i parforholdet, så hadde flere par klart seg gjennom krisene.


Kvinne sitter i en stol på kontoret sitt
Sexolog snakker med en klient

Det er mange som har lest seg opp på parterapi og søkt på nett. Du har kanskje søkt etter online parterapi, eller hva er parterapi? Jeg snakker med mange kvinner som ønsker utvikling i sitt parforhold og også menn. De sier at de ikke får ikke med seg sin partner i parterapi og er oppgitte og kjenner på følelsen av ensomhet og at en ikke blir tatt på alvor. Noen tror at det ikke er noe å gjøre, men du kan gjøre mye på egenhånd om du smir mens jernet er varmt. Når du starter med deg selv, så er det DU som skaper en endring og dette kan reflekteres tilbake til parforholdet ditt. Da er det rom for nye muligheter da du bryter ditt eget mønster som er en del av parforholdet. Mange tror at parterapi handler om å endre hverandre, men det stemmer ikke. Det handler om å starte med seg selv. Da skjer endingen. Dette kan du gjøre i egenterapi, i sexologisk veiledning eller i parterapi med din kjære. Hva DU trenger, finner vi ut av i vår første samtale.



Dette kan være starten på å få løsnet opp i knutene som oppstår. Alle har jo samme mål. Å føle oss elsket, sett, hørt og anerkjent for det fantastiske menneske vi er av den personen vi har investert store deler av livet vårt med!


Så til refleksjon til deg og din kjære:

Hva er det verst som kan skje om dere går i parterapi?

Hva er det beste som kan skje om dere går i partertapi?


Hvis dere bestemmer dere for å få det bedre i parforholdet, så ta gjerne kontakt med meg. Jeg har digitale kurs og tar samtaler.

Velkommen!



Camilla J. J. Sørensen © Kjærlighetsterapeuten


Her kan du få parterapi i Oslo
Terapi i Oslo på Majorstuen

Foto: Camillas kontor på Majorstuen i Oslo.


Hva er parterapi Parterapi i oslo



Comments


bottom of page